Handig om te weten
Amsterdam
HBO
40 uur per week
2.400+
Solliciteer direct
Of stuur een app

IT Traineeship Recruiter

Bij igen zorgen we ervoor dat professionals (wij noemen ze Digital Natives) de eerste, tweede en derde stap maken in hun carriรจre. Dat doen we met de juiste begeleiding en binnen een groot netwerk van organisaties. We kennen de markt als geen ander en schakelen razendsnel. Wij zoeken iemand die het leuk vindt om mensen te kunnen helpen met hun droom om een start in de IT wereld te maken en ze een plek te bieden in ons traineeship. Onderscheidend vermogen en persoonlijkheid zijn hierin absolute sleutelwoorden.

De functie

Als IT Recruiter voor het traineeship bij igen ben je verantwoordelijk voor de instroom van nieuw personeel dat aan het traineeship zal deelnemen. Nog geen ervaring met recruitment? No worries! Wij zijn er om je alle kneepjes van het vak te leren. Wat wij het allerbelangrijkst vinden is dat jij het leuk vindt om contacten te leggen, mensen te enthousiasmeren en jezelf wilt blijven ontwikkelen. Geschikte kandidaten voor het traineeship beschikken over veel intrinsieke motivatie, daar moet jij oog voor hebben.

Hoe ziet werken als recruiter voor het traineeship bij igen er uit?

Je zoekt elke dag naar nieuw gemotiveerd talent om ons igen team te versterken. Hoe ga je dit doen? Door middel van het verwerken van binnenkomende sollicitaties, zoeken op verschillende mediakanalen (nee, je hoeft niet de hele dag te searchen op LinkedIn, dat vinden wij ook saai ๐Ÿ˜‰ en bij het bezoeken van events. Eenmaal in gesprek met de potentiรซle trainee is het aan jou de taak om een beeld van iemands motivatie, ambities en behoeften te krijgen. Omdat jij diegene nu het beste kent, schakel jij met onze sales afdeling om ervoor te zorgen dat hij of zij een mooie eerste stap in zijn of haar carriรจre gaat zetten. Wanneer jullie beiden enthousiast zijn, ga je aan de slag met het cv, stel je hem of haar voor bij onze klant en verzorg je een sollicitatietraining. Daarbij zal je gedurende de bootcamp van het traineeship het contactpersoon zijn voor de trainees, waardoor je ook een band met de groep opbouwt.

Alle facetten van het recruitmentproces komen aan bod, denk hierbij aan het schrijven van wervende vacatureteksten, het zoeken op de mediakanalen, de sollicitatiegesprekken en de salarisonderhandelingen. Ook vind je het leuk om mee te denken aan verbeteringen binnen het traineeship en zijn er verschillende projecten waar je een rol in kan spelen.

En wat krijg jij van ons?

 • Een jaarcontract met een goed salaris;
 • Volledige OV vergoeding of een KM vergoeding;
 • Een plek waar je veel recruitmentervaring kan opdoen;
 • Verschillende doorgroeimogelijkheden binnen onze snel groeiende organisatie;
 • De kans om mee te bouwen aan onze scale-up;
 • Wekelijks taart, vrijdagmiddagborrels en regelmatig interessante kennissessies;
 • Werken met de leukste collegaโ€™s uit Amsterdam, in een innovatieve werkomgeving met elke dag een verzorgde lunch.

Ok, de harde eisen dan. Wat vragen we van jou?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Commercieel kunnen handelen is een prรฉ; we werken niet met targets en KPIโ€™s, maar je moet het wรฉl leuk vinden om kansen te zien en hiervoor te gaan;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Woonachtig binnen een straal van 50 KM, ons kantoor zit in Amsterdam;
 • Een berg energie, humor en hard werken.

Over igen

igen is een scale-up voor professionals. In 2017 opgericht omdat wij vinden dat werk leuk moet zijn รฉn een plek waar je jezelf kan ontwikkelen. Je bent afgestudeerd, en nu? igen helpt professionals in de IT en Techniek branche ontdekken welke werkzaamheden en organisaties het beste bij hen passen, door middel van verschillende opdrachten bij verschillende bedrijven. Bij ons draait het niet om strakke procedures en gebaande paden, maar om vrijheid voor eigen input om mee te bouwen aan ons bedrijf.

Enthousiast geworden of wil je meer informatie? Neem contact op met Manon via +31 6 57380119 of manon@igen.nl!

Bij igen is iedereen welkom, ongeacht geslacht, gender, identiteit, afkomst, herkomst, seksuele voorkeur, huwelijke staat, leeftijd, lichamelijke beperking en levensbeschouwing. Ons selectie- en aannamebeleid is puur gericht op criteria die relevant zijn voor een goede invulling van de functie.

Deel deze vacature
Handig om te weten
Amsterdam
HBO
40 uur per week
2.400+
Meer weten? Ik help je graag!