Work to live.

Voor de oude generaties (traditionals en babyboomers) is werken synoniem aan zelfstandigheid en voorzien in je levensonderhoud. Bij de volgende generatie, de generatie X (geboren tussen 1965 en 1980) komt, heel logisch, het beter hebben dan vroeger en carrière maken centraal te staan.

Work-Life.

Generatie Y, geboren in welvaart, hecht steeds meer waarde aan vrije tijd en zoekt naar Work-Life Balance: parttimen en het nieuwe werken (flexibele uren, thuis werken etc.) als oplossing voor een zo leuk mogelijk leven buiten werktijd.

Beyond Work-life.

De ‘generatie van nu’, geboren in dit millennium, gaat de Work-Life Balance voorbij. Je werkt niet om te (over)leven, je hoeft niet minder te werken om meer te kunnen genieten van het leven: werk = leven. Daarom wil je zoveel mogelijk plezier en voldoening uit je werk halen. Werken zelf moet inspirerend zijn en passen bij jou. Bij wat jij belangrijk vindt, bij jouw lifestyle. Dus denk je niet alleen na over de branche en de functie waarin je werkt, maar kies je ook bewust voor een werkgever (green, social, innovatief…) en een werkplek en een team waarin je het gevoel hebt dat je er de meeste energie en de beste ideeën van krijgt. “Imagine this: What would happen if we all tried to be the happiest version of ourselves? I think the world would change.”

Spreekt dit je aan, kijk dan bij onze vacatures.