Werken, leren, leven..

..het één is niet meer los te denken van het ander. Als je bij igen werkt, kun je zelf kiezen welke cursussen, opleidingen, trainingen, webinars etc. je volgt, wanneer je dat doet en op welke manier.

Je leert iedere dag, met of zonder opleidingsplan. En als je besluit dat het voor jou een goed moment is om aan een opleidingstraject te beginnen, een training te volgen, certificeringen te behalen, dan staan wij graag langs de zijlijn met advies, budget en coaching. Alles op jouw verzoek en vanuit jouw motivatie.

igen Academy is ons opleidingscentrum

Hier werken we samen met de grote opleidingsinstituten om onze kennis up-to-date te houden en jou de scholing aan te bieden waar je het meest aan hebt. We kennen de vraag vanuit de markt goed en adviseren je graag over je opleidingsplannen. Ook als je begeleiding nodig hebt bij het studeren kun je bij igen Academy terecht. Daarnaast organiseert igen Academy maatwerktrainingen en inspiratiesessies voor medewerkers en klanten. We delen de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied en helpen elkaar om eens door een andere bril naar uitdagingen te kijken.

KIES JE VAKGEBIED:

IT opleidingen

In de IT sector blijf je leren! Hoe kan het ook anders, de ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn super interessant. Studeer op de manier die bij je past en wanneer het jou uitkomt, zodat je het volhoudt en snel resultaten boekt!

Wel de motivatie voor een carrière binnen de IT, maar nog niet de juiste ervaring om te kunnen starten? Bekijk dan het IT Traineeship van igen. Nog geen MBO 3 of 4 diploma? Kies dan voor ons BBL traject en behaal je MBO niveau 3: Allround Medewerker IT Systems & Devices of MBO niveau 4: Expert IT Systems & Devices.

Meet the trainer!

Samen met onze eigen Microsoft Certified Trainer, Abdelhakim, maak je een persoonlijk studieplan. Hierdoor maak je jouw doel haalbaar. Abdelhakim is als erkend Microsoft docent bevoegd om lessen te verzorgen in de verschillende certificeringspaden.

Wat onze studenten zo waarderen is dat hij niet alleen ‘alles weet’, maar het vooral ook heel goed kan uitleggen!

“Sinds ik bij igen werk heb ik ITIL en verschillende Microsoft certificaten gehaald, waaronder bijvoorbeeld AZ900. Ik ben begonnen als werkplekbeheerder en werk nu als junior systeembeheerder. En dat binnen twee jaar!”

MarkJunior Systeembeheerder

“Na het behalen van CompTIA A+ en Network+ ging ik aan de slag als servicedeskmedewerker. Daarna heb ik nog ITIL en Agile Scrum Foundation gehaald en na drie jaar werkervaring op te doen kreeg ik bij igen de kans om als Teamleider te starten.”

DennisTeamleider

IT’ers kunnen vanaf de dag dat ze bij igen in dienst zijn aangeven welke training ze willen volgen.

Via igen kun jij kosteloos examens doen en certificaten behalen, bij NRTO geregistreerde opleiders. Denk bijvoorbeeld aan:

 • ITIL

 • Prince2

 • TOPdesk

 • CompTIA

Heb jij de ambitie om door te groeien in je werk? Studeren brengt je verder! We vertellen je graag meer over opleidingen en trainingen die je kunt volgen op het gebied van support, project management, functioneel-, netwerk- of systeembeheer.

Techniek certificeringen

Bij igen werken talentvolle mensen, die vanuit hun passie voor techniek op hun eigen manier hun kennis en vaardigheden up-to-date houden. De wereld van de techniek is voortdurend in beweging, daarom kan jij niet stil staan. igen Techniek denkt graag mee met je mee!

Nog geen MBO 3 of 4 diploma? Dan is ons BBL traject de slimste manier om jouw carrière in de techniek te beginnen! Je kunt onder andere kiezen uit opleidingen in de richting van elektro- en installatietechniek, procesindustrie en werktuigbouwkunde.

Internationaal erkende opleidingen

Wij bieden igen Techniek medewerkers, in samenwerking met gerenommeerde opleidingscentra, opleidingen met internationaal erkende diploma’s aan.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • (VOL) VCA

 • NEN3140 / NEN1010

 • AutoCAD

 • Solidworks

 • Elektrisch schakelen

 • Elektrotechniek Basis certificaat

 • F-gassen certificaat

 • Meet- en regeltechniek certificaat

De leukste cursussen en trainingen naast jouw vaste job!

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen in je eigen vakgebied? Of wil je je specialiseren richting een nieuw vakgebied?

We maken samen met jou een opleidingsplan op maat en onderzoeken welke cursussen of (meerdaagse) trainingen aansluiten bij jouw wensen. Ready for the next step?

Snel contact via WhatsApp

“Via de igen Academy maakte ik samen met mijn Fieldmanager een persoonlijk opleidingsplan. Zo heb ik twee E-Plan cursussen gevolgd die mij direct helpen beter te presteren op mijn huidige opdracht. Hierdoor ben ik mijn werk nóg leuker gaan vinden. Het is fijn dat dit traject voor mij op maat is gemaakt en door igen wordt gefinancierd”.

ThomHardware Engineer bij igen

“Na het behalen van mijn MBO-niveau 4 diploma ben ik aan de slag gegaan bij igen. Ik begon met het behalen van mijn VCA en volg inmiddels een elektrocursus die direct aansluit bij mijn werk. Door deze training kan ik mij blijven ontwikkelen en ervaring opdoen”.

KerimAssemblagetechnicus bij igen

Zorg bijscholing

Door bijscholingen te volgen verdiep je je kennis en vergroot je je vaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld je diploma Helpende uitbreiden met een bijscholing omgaan met dementie, wondzorg of werken met tilliften.

Daarnaast bieden we diverse cursussen voor Verzorgende IG. Denk aan een bijscholing vaccineren, injecteren, zuurstof toedienen & trachea verzorgen, stomazorg of katheteriseren. Als zorgprofessional met een diploma Verpleegkundige kun je onder andere een cursus volgen om je goed voor te bereiden op de BIG Herregistratie of kiezen voor een bijscholing in infuustherapie, medicatie, maagsonde & sondevoeding, venapunctie en injecteren.

“Ik heb altijd al interesse gehad in een baan in de zorg en heb daardoor ook mijn diploma helpende behaald. Ik ben nu al een tijd werkzaam als helpende en doe via de igen Academy kennis en ervaring op terwijl ik werk”.

CindyHelpende

“Door middel van de ruime keuze uit cursussen die de igen Academy aanbiedt, kan ik als Verzorgende IG mijn kennis up-to-date houden. Zo heb ik onlangs nog een bijscholing in vaccineren gehad!”

MichelleVerzorgende IG

De bijscholingen die we in samenwerking met onze opleidingspartners aanbieden sluiten 100% aan bij de praktijk. Je krijgt alleen les van bevoegde docenten met jarenlange praktijkervaring in de zorg.

Er zijn bijscholingen op MBO niveau 2, 3 en 4. Door bijscholingen te volgen blijft je werk gevarieerd, interessant en uitdagend!

Meer weten of bijscholing inplannen? Neem contact met ons op.