Skip to main content

Hoe word ik Servicedesk Medewerker?

Ben je iemand die graag problemen oplost en mensen helpt? Overweeg je een loopbaan waarin je dagelijks interactie hebt met anderen en bijdraagt aan de tevredenheid en productiviteit van een organisatie? Dan is een functie als servicedesk medewerker misschien wel iets voor jou! In deze blog lees je wat deze rol inhoudt en hoe je een succesvolle servicedesk medewerker kunt worden.

Wat doet een Servicedesk Medewerker?
Een servicedesk medewerker, vaak ook helpdeskmedewerker genoemd, is het eerste aanspreekpunt binnen een organisatie voor technische ondersteuning en klantenservice. Deze rol is cruciaal omdat je direct invloed hebt op hoe klanten de service van een bedrijf ervaren. Dagelijkse taken omvatten het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen met hard- en software, en het bieden van algemene ondersteuning, zowel telefonisch als via digitale kanalen.

Essentiële vaardigheden
Om een effectieve servicedesk medewerker te zijn, heb je een mix van technische- en soft skills nodig:
1. Technische kennis: Je hoeft geen expert te zijn als je begint, maar een basiskennis van IT en de bereidheid om te leren is essentieel;
2. Communicatievaardigheden: Duidelijk en geduldig kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, is cruciaal;
3. Probleemoplossend vermogen: Je moet snel kunnen denken en efficiënte oplossingen kunnen bieden voor de problemen van klanten;
4. Klantgerichtheid: Een passie voor het helpen van anderen en het vermogen om empathisch te handelen naar de behoeften van de klant.

Opleiding en certificeringen
Hoewel je voor sommige rollen als servicedesk medewerker geen specifieke opleiding nodig hebt, kan het volgen van relevante cursussen je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verbeteren. Overweeg bijvoorbeeld een IT-gerelateerde opleiding of certificeringen zoals ITIL 4 of MS-900. Deze kunnen je technische vaardigheden versterken en je waarde in de ogen van potentiële werkgevers vergroten.

Werkervaring opdoen
Praktijkervaring is onmisbaar. Je kunt beginnen met stages of junior posities waar je onder toezicht werkt en van meer ervaren collega’s leert. Vrijwilligerswerk in IT of klantenservice kan ook waardevolle ervaring opleveren.

Blijf groeien en leren
Technologie verandert snel, dus voortdurende scholing is belangrijk om relevant te blijven in je vakgebied. Neem deel aan workshops, volg nieuwe cursussen en blijf op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Netwerken
Verbind met professionals in het veld door lid te worden van relevante forums, online groepen, of netwerkevenementen bij te wonen. Dit kan niet alleen leiden tot werkgelegenheidskansen, maar ook tot waardevolle inzichten en adviezen van ervaren servicedesk medewerkers.

Begin je carrière
Start je zoektocht naar een functie als servicedesk medewerker bij lokale bedrijven, technologiebedrijven, of via platforms zoals igen.nl die gespecialiseerd zijn in IT talent en startersfuncties. Met de juiste instelling, vaardigheden, en een beetje doorzettingsvermogen, kun je een mooie carrière opbouwen. Een carrière als servicedesk medewerker is uitdagend maar ook enorm lonend. Er zijn veel doorgroeimogelijkheden binnen de IT-sector. Ben jij klaar om deze stap te zetten?  Solliciteer op deze vacature


   Solliciteer op deze vacature


    Solliciteer op deze vacature


     Solliciteer op deze vacature


      Voorwaarden Bring A Friend Summer Special

      • De kandidaat die je aandraagt bij igen, moet daarvan op de hoogte zijn;
      • De kandidaat die je aandraagt heeft een afgeronde opleiding (MBO3, MBO4 of HBO) binnen de ICT of technische branche (zoals Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Middenkader Engineering);
      • De kandidaat die je aandraagt heeft 0,5 tot 5 jaar relevante werkervaring;
      • Voor het aandragen hoef je zelf niet in dienst te zijn bij igen;
      • Deze Summer Special loopt van week 22 tot en met week 35;
      • Voor vragen kan je mailen naar bringafriend@igen.nl.

      Wat zijn de prijzen?

      • Een weekendje weg voor 2 personen naar het o zó mooie Barcelona;
      • Een dag circuit rijden in meerdere supercars;
      • Karten met 5 personen (+ achteraf natuurlijk een lekker drankje).

      Wanneer maak je kans op prijzen?

      • Als jouw kandidaat daadwerkelijk is gestart bij igen en zijn proefmaand (één maand) doorkomt.

      Hoe blijf ik op de hoogte?

      • Een recruiter van igen wordt jouw contactpersoon;
      • Via de mail of Whatsapp word je op de hoogte gehouden van de vorderingen.