Skip to main content

Het belang van MS-900 certificering

In de moderne digitale wereld is kennis van Cloud services en Microsoft 365 essentieel voor IT-professionals. De MS-900 certificering, ook bekend als Microsoft 365 Fundamentals, biedt een solide basis in Microsoft 365 services, concepten en kernfunctionaliteiten. Maar wat maakt deze certificering zo waardevol? 

Wat is de MS-900 certificering? 

De MS-900 certificering richt zich op de basisprincipes van Microsoft 365, inclusief Cloud concepten, kernservices, beveiliging, compliance, privacy en ondersteuning. Het is bedoeld voor zowel IT-professionals als zakelijke gebruikers die meer willen leren over de mogelijkheden en voordelen van Microsoft 365. 

Voordelen van de MS-900 certificering: 

 1. Brede kennisbasis: De certificering biedt een uitgebreide introductie tot Microsoft 365, waardoor je inzicht krijgt in de verschillende componenten zoals Office 365, Windows 10, en Enterprise Mobility + Security (EMS). 
 2. Verbeterde werkvooruitzichten: Met de groeiende adoptie van Cloud technologieën door bedrijven wereldwijd, zijn gecertificeerde professionals zeer gewild. De MS-900 certificering kan je helpen om je carrière vooruit te stuwen door je kennis en vaardigheden te formaliseren. 
 3. Begrip van Cloud concepten: Het examen behandelt belangrijke Cloud concepten, wat cruciaal is in de huidige IT-omgeving. Dit omvat voordelen zoals kostenbesparingen, schaalbaarheid en beveiliging die Cloud services bieden. 
 4. Basis voor verdere certificeringen: MS-900 fungeert als een opstap naar meer geavanceerde Microsoft-certificeringen, zoals de Microsoft Certified: Azure Fundamentals of Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert. Het biedt een sterke basis waarop je verder kunt bouwen. 
 5. Beveiliging en compliance: Een belangrijk onderdeel van de MS-900 is het begrip van Microsoft’s aanpak van beveiliging, compliance en privacy. Dit is van groot belang in een tijd waarin data-integriteit en bescherming van cruciaal belang zijn. 

Hoe Behaal je de MS-900 Certificering? 

Het behalen van de MS-900 certificering vereist het afleggen van een examen dat verschillende onderwerpen behandelt, waaronder: 

 • Basisprincipes van Cloud Services; 
 • Kernservices en concepten van Microsoft 365; 
 • Beveiliging, compliance, privacy en vertrouwen in Microsoft 365; 
 • Microsoft 365 prijzen en ondersteuning. 

Bij igen bieden we uitgebreide trainingen aan om je optimaal voor te bereiden op het MS-900 examen. Onze ervaren instructeurs en praktijkgerichte lesmethoden zorgen ervoor dat je de benodigde kennis en vaardigheden opdoet om te slagen. 

Conclusie 

In een tijdperk waar digitale transformatie centraal staat, is het begrijpen van cloudoplossingen zoals Microsoft 365 cruciaal voor elke organisatie. De MS-900 certificering biedt een waardevolle introductie tot deze technologieën, wat je zowel professioneel als persoonlijk ten goede komt. Door deze certificering te behalen, kun je je kennis verdiepen, je carrièremogelijkheden vergroten en een waardevolle bijdrage leveren aan je organisatie. 

Bij igen helpen we je graag bij het behalen van je MS-900 certificering. Bezoek onze igen Academy voor meer informatie en om je in te schrijven voor onze trainingen. Samen bouwen we aan jouw succes in de wereld van Microsoft 365.   Solliciteer op deze vacature


   Solliciteer op deze vacature


    Solliciteer op deze vacature


     Solliciteer op deze vacature


      Voorwaarden Bring A Friend Summer Special

      • De kandidaat die je aandraagt bij igen, moet daarvan op de hoogte zijn;
      • De kandidaat die je aandraagt heeft een afgeronde opleiding (MBO3, MBO4 of HBO) binnen de ICT of technische branche (zoals Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Middenkader Engineering);
      • De kandidaat die je aandraagt heeft 0,5 tot 5 jaar relevante werkervaring;
      • Voor het aandragen hoef je zelf niet in dienst te zijn bij igen;
      • Deze Summer Special loopt van week 22 tot en met week 35;
      • Voor vragen kan je mailen naar bringafriend@igen.nl.

      Wat zijn de prijzen?

      • Een weekendje weg voor 2 personen naar het o zó mooie Barcelona;
      • Een dag circuit rijden in meerdere supercars;
      • Karten met 5 personen (+ achteraf natuurlijk een lekker drankje).

      Wanneer maak je kans op prijzen?

      • Als jouw kandidaat daadwerkelijk is gestart bij igen en zijn proefmaand (één maand) doorkomt.

      Hoe blijf ik op de hoogte?

      • Een recruiter van igen wordt jouw contactpersoon;
      • Via de mail of Whatsapp word je op de hoogte gehouden van de vorderingen.