Helpdeskmedewerker vacatures

Staat er geen passende vacature bij? Of heb je geen zin om te zoeken?

Laat dan hier je CV achter en laat ons het werk doen!

CV Uploaden (niet verplicht)


Helpdeskmedewerker vacatures


Staat er geen passende vacature bij? Of heb je geen zin om te zoeken?

Laat dan hier je CV achter en laat ons het werk doen!

CV Uploaden (niet verplicht)

Helpdeskmedewerker vacature

Zoek je een helpdeskmedewerker vacature bij een leuke organisatie? Dat kan! Wij hebben altijd IT helpdeskmedewerker vacatures en er zit er vast wel één bij die goed bij jou past. Laat vrijblijvend je CV achter en wij nemen contact met jou op.

Laat je CV achter en wij bellen jou!

Wat doet een Helpdeskmedewerker?

Een helpdeskmedewerker (ook wel servicedesk medewerker of support engineer) is iemand die mensen te hulp schiet die vragen of problemen hebben op het gebied van ICT. Hij of zij lost eventuele technische problemen op en adviseert mensen over het omgaan met bijvoorbeeld computerprogramma’s, softwaresystemen, hardware, applicaties etc. Dit kan via de telefoon, via e-mail, of via persoonlijk contact. Dit wisselt per functie.

Voor het assisteren van mensen is meestal een handleiding opgesteld, maar de medewerker moet ook buiten de gebaande paden kunnen werken en onverwachte situaties of informatieverzoeken afhandelen. Dat betekent dat de Helpdeskmedewerker goed met mensen om kan gaan en erg geduldig is.

Wat zijn de functie-eisen voor een Helpdeskmedewerker?

  • Afgeronde MBO-niveau 3 of 4 opleiding, richting ICT
  • Relevante stage of werk-ervaring
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Oplossingsgerichte instelling
  • In het bezit van een rijbewijs B

Wat verdient een Helpdeskmedewerker?

Het salaris van een helpdeskmedewerker verschilt nogal eens. En hangt mede af van je leeftijd, ervaring, opleidingsniveau, het bedrijf waar je werkt en de kennis die je hebt. Een startende helpdeskmedewerker verdient rond de 1600 – 1800 euro bruto. Terwijl een helpdeskmedewerker met 5 jaar ervaring tussen de 1900 – 2500 euro kan verdienen. Voor een onafhankelijke indicatie van het salaris dan kun je kijken op deze site: loonwijzer.

Wil jij ook werken als helpdeskmedewerker?

Solliciteer direct

Doorgroeimogelijkheden helpdeskmedewerker

Bij ons kun je zelf kiezen welke opleidingen, trainingen, webinars etc. je volgt, wanneer je dat doet en op welke manier. Wij werken namelijk samen met de grote opleidingsinstituten om onze kennis up-to-date te houden. Van jullie leren we ook steeds weer nieuwe manieren om van de laatste technologische ontwikkelingen op de hoogte te blijven, die we dan weer kunnen delen.

Je leert iedere dag, met of zonder opleidingsplan. En als je besluit dat het voor jou een goed moment is om aan een opleidingstraject te beginnen of een training te volgen, dan staan wij graag aan jouw zijde met advies, budget en coaching. Alles op jouw verzoek en vanuit jouw motivatie.

Wil jij eens praten over de beste opleiding voor jouw carrière? Neem dan contact op met Alien Hoekstra, Teamlead Field Management, via alien@igen.nl.

Solliciteer op een servicedesk medewerker vacature

CV Uploaden (niet verplicht)

helpdeskmedewerker vacature