Een MBO BBL traject is een combinatie van werken en leren. Werk je tijdens je BBL opleiding bij igen, dan betalen wij alle studiekosten en jouw lesgeld. En jij krijgt ook goed betaald!

igen betaalt jouw BBL opleiding!

Tijdens een BBL opleiding heb je geen recht op studiefinanciering. Wanneer je ouder dan 18 bent moet je naast je boeken, studiematerialen en evt. werkkleding, ook lesgeld betalen. Een BBL opleiding duurt twee tot vier jaar en het lesgeld voor een ROC is ruim 650 euro per jaar. Particuliere opleidingen (bijvoorbeeld het Zorgcollege) zijn veel duurder, maar kunnen verkort worden afgerond.

Tijdens het BBL-traject… 

  • Behaal je een MBO diploma op kosten van igen;

  • Volg je een erkend opleidingsprogramma (CREBO);

  • Doe je werkervaring op bij verschillende opdrachtgevers;

  • Werk je vier dagen per week;

  • Krijg je een marktconform salaris of: Ontvang een basissalaris tussen €2.000 en €2.200;

  • Krijg je ook op schooldagen betaald 😊;

  • Geven we je de begeleiding die jij nodig hebt, zodat jij je diploma ook écht behaalt;

  • Heb je zicht op een vast contract na het behalen van je diploma.

IT sector

Bij igen kun je een IT BBL opleiding volgen op MBO niveau 3 en 4:

  • MBO niveau 3: Allround Medewerker IT Systems & Devices

  • MBO niveau 4: Expert IT Systems & Devices

Je wordt opgeleid om te werken op een ICT afdeling of in een servicedesk omgeving. Je leert over het aansluiten van hardware en het onderhoud ervan, het ondersteunen van gebruikers van informatiesystemen, het beveiligen van netwerken, back-up strategieën en cloud management. Andere vakken die aangeboden worden zijn bijvoorbeeld datacommunicatie, programmeren en projectmanagement.

Tijdens je werk kun je de theorie die je hebt geleerd meteen in de praktijk brengen. De opdrachtgevers waar wij voor de BBL trajecten mee samenwerken, zijn erkende leer-werk bedrijven voor de IT sector. Bovendien is igen IT zelf een erkend leer-werk bedrijf en kun je daarom ook aan de slag als support medewerker (desk of on-site) voor igen Services.

 

Techniek sector

Bij igen Techniek kun je BBL opleidingen op MBO niveau 4 behalen binnen de sector ‘Bouw en Infra’ en de sector ‘Techniek en Procesindustrie’.

Jij hebt technisch inzicht, je bent handig en je bent een harde werker met passie voor de aanleg en onderhoud van wegen en gebouwen? Dan zijn BBL niveau 4 opleidingen op het gebied van Bouwkunde en Infrastructuur misschien iets voor jou.

Word jij vooral enthousiast van machines en systemen? Kijk dan eens bij de BBL niveau 4 opleidingen op het gebied van Elektrotechniek, Installatietechniek, Procesindustrie en Werktuigbouwkunde. Er zijn heel veel interessante opleidingen om uit te kiezen!

Op www.roc.nl/mbo-opleidingen vind je een overzicht van de verschillende technische BBL opleidingen. Voor de BBL-trajecten werkt igen Techniek samen met o.a.

Zorg sector

Voor verschillende functies in de zorg kun je werken en leren goed combineren. Bijvoorbeeld door een (versnelde) BBL opleiding te volgen. In samenwerking met het Zorgcollege biedt igen starters en zij-instromers in de zorg drie verschillende MBO opleidingen aan.

Als je nog geen (relevant) diploma hebt, maar wel graag in de zorg wil werken, kun je bij ons het BBL traject ‘Helpende Zorg en Welzijn’  volgen. Je studeert dan 1 dag in de week en werkt 4 dagen in de week, onder begeleiding en toezicht.

Op MBO niveau 3 niveau kun je via igen de BBL opleiding Verzorgende IG in 14 maanden versneld afronden. Op MBO niveau 4 kun je de BBL opleiding MBO-Verpleegkundige volgen. Dit duurt (verkort) 18 maanden. Ervaring in de zorg en een (MBO 2 of 3) zorg diploma zijn vereist voor deze trajecten.

Het is ook mogelijk om tijdens de duale opleiding HBO Verpleegkunde bij igen te werken. Neem contact met ons om jouw voordelen en mogelijkheden te bespreken!

Werk-leer trajecten van igen Zorg vind je o.a. bij:

Wil jij meer weten over onze BBL trajecten? We vertellen je er graag meer over!

Wester Frenkel

020 226 1355

wester@igen.nl

WhatsApp